معماری معاصر
موضوع : خانه آبشار یا فالینگ واتر( فرانک لوید رایت)
خانهٔ آبشار یا فالینگواتر (به انگلیسی: Fallingwater) که به آن «اقامتگاه کافمن» نیز گفته میشود، خانهای است که معمار معروف آمریکایی، فرانک لوید رایت، در سال ۱۹۳۵ در پنسیلوانیای آمریکا طراحی کردهاست و جز یکی از برترین آثار معماری قرن بیستم بهشمار میرود.
این خانه در نزدیکی شهر پیتسبورگ و به سبک «معماری اُرگانیک» ساخته شدهاست.
محاسبات فنی این بنا را ویلیام وسلی پیترز انجام داد.
فرانک لوید رایت همه چیز را در ذهن خود طراحی میکرد و از ترسیمات تنها برای ثبت تصوراتش استفاده مینمود؛ بنابراین در سپتامبر ۱۹۳۵ از بازدید کافرمای طرح ادگار جی کافمن از اسکیسهای خانهٔ آبشار در دفتر کارش نگران نشد. با وجود اینکه هیچ نقشهای وجود نداشت، رایت بی هیچ تردیدی پشت میز نقشهکشی خود نشست و یک پلان مختلط، یک مقطع و یک نما کشید که همهچیز در آنها حل شده بود. هنگامی که کافمن از راه رسید و این نقشهها را دید هیجانزده شد. پس از آن روز، علیرغم مشکلات تکنیکی شدید و خرجهای سرسامآور، کافمن مصمم به انجام این پروزه باقی ماند. خانه آبشار به منبع الهامی برای بقیه زندگی او تبدیل شده بود.
ویژگیها
۱. حداقل دخالت در محیط طبیعی
۲. تلفیق حجم ساختمان با محیط طبیعی به گونهای که هر یک مکمل دیگری باشد
۳. ایجاد فضاهای خارجی میان ساختمان و محیط طبیعی
۴. تلفیق فضای داخل با خارج
۵. نصب پنجرههای سرتاسری و از میان بردن گوشههای اتاق
۶. استفاده از مصالح محیط طبیعی مانند صخرهها و گیاهان چه در داخل و چه در خارج بنا
۷. نمایش مصالح به همان گونه که هست، چه سنگ باشد چه چوب یا آجر
۸. استمرار نمایش مصالح از داخل به خارج نما
تاریخچه
بازسازی تاریخچهٔ خانهٔ آبشاری در ۶۷ سالگیاش این فرصت را برای فرانک لیود رایت ایجاد کرد که با طراحیها و ساختارهایش از ۳ ساختمان در بناهای معماری دوباره ظهور کند. سه کار اصلی وی از اواخر دههٔ ۱۹۳۰ با نامهای: خانهٔ آبشاری، ساختمان مومی شکل جانسون درراسین، ویس کانسین و خانهٔ هربرت جکوبس در مادیسون (ویسکانسین) دوباره او را به اوج شکوفایی در جامعهٔ معماری برگرداند. فرضیهٔ خانهٔ آبشاری یکی از معروفترین فرضیات معماری است که توسط ادگارکافمن بزرگ (یکی از موفقترین مردان تاجر و رئیس فروشگاه بزرگ کافمن) اجرا شد. پسرش بنام ادگار کافمن کوچک بهطور مختصری به مطالعهٔ معماری تحت نظر رایت پرداخت و بدین ترتیب ادگار بزرگ با کمک رایت و پسر خود موفق شد تا هزینهای معادل با ساخت خانهای در ۱۲ متر مربع را در این پروژه سرماگذاری کند.
سبک
طرح داخلی این خانهٔ آبشاری یک ناحیه را برای نشستن شکل میداد، که این نیز توسط رایت برنامهریزی شده بود. خانه آبشاری به عنوان یکی از بزرگترین شاهکارهای رایت برای هر دو خاصیت پویاییاش و نیز برای پیوستگی و یکپارچگیاش به طرز قابل توجهی با محیط پیرامونش وفق داده شده بود. خانهٔ آبشاری به عنوان یک سبک معماری خاص از فلسفهٔ سازمانی و ذاتی رایت معرفی شد. اشتیاق و علاقهٔ شدید رایت به معماری ژاپنی بهطور قابل ملاحظهای در طرح خانهٔ آبشاری منعکس شد و بهخصوص در اهمیت نفوذی سطوح خارجی و فضاهای درونی و تأکید شدید بر حفظ هارمونی میان انسان و طبیعت.
- درس
- موضوع
- قیمت
- توضیحات فایل
پلان و سه بعدی اتوکدی خانه آبشار (معماری معاصر)
پلان و سه بعدی اتوکدی خانه آبشار (معماری معاصر)
معماری
شهرسازی
عمران
معماری کارشناسی
شهرسازی کارشناسی
عمران کارشناسی