معماری جهان
موضوع : سبک فولدینگ
ژیل دلوز
ژیل دلوز فیلسوف فرانسوی در پاریس به دنیا آمد ودر سوربن فلسفه خواند. او شاگرد و همکار پژوهشی ژاک لاکان بود و از فروید و نیچه و مارکس سخت تأثیر گرفته بود.
در ۱۹۶۸ (میلادی) دلوز پایان نامه دکتری اش را که شامل یک بخش بزرگ تحت عنوان «تفاوت و تکرار»، و یک بخش کوچک به نام «اسپینوزا و مسئله بیان» میشد، منتشر کرد.
فلسفه فولدینگ برای اولین بار توسط این فیلسوف در اوائل ۱۹۹۰ مطرح شد و منطق ارسطویی را زیر سوال برد.
در کتابی که توسط دلوز و گاتاری منتشر شد از واژه ای به نام ”ریزوم“ استفاده شد.که اصطلاح ریزوم تداعی کننده اندیشه افقی است.ریزوم ریشه و ساقه برخی از گیاهان است که غده هایی در رویه آن آشکار می شود و ریشه هایش به صورت خودرو در بخش زیرینش می رویند. در واقع این گیاه بر ساختار ”بی منطقی“ زندگی می کند و رشد آن تابع قاعده و قانون خاصی نیست.(قاعده ضد دکارتی و افلاطون ستیزی) . در همه علوم مانند شیمی، زبان شناسی ما مراتب نمودار درختی به صورت عمودی را داریم اما در مقابل این تفکر، ژیل دلوز و گاتاری روش درک و شناخت افقی را ارائه دادند.
مفهوم تاخوردگی برای اولین بار توسط لایب نیتس ابداع شد و دلوز در کتاب خود ، جهان را هم چون کالبدی از سطوح بی نهایت که از طریق زمان و فضا تاخورده اند، بیان می کند. در این نگاه کوتاهترین فاصله بین دو نقطه یک خط نیست بلکه یک تاخوردگی است و مکان و فضا ایستا تلقی نمی شوند که دلوز این مفهوم جدید را خصوصیت بارز فولد می داند و بر همین اساس ترکیبات فولد یکدست نیست اما انعطاف پذیر و ناهمگون است.
فولد به معنی چین و لایه های هزار تو. یعنی هر لایه کنار لایه دیگر،همه چیز در کنار هم است بدون اینکه لایه ها در هم فرو روند.
فولدینگ عمود گرایی، طبقه بندی را مردود می داند و به جای آن افقی گرایی را مطرح می کند.
برج سیزر در ۱۱۰ طبقه به عنوان نمادی از معماری مدرن و مرتفع ترین ساختمان این سبک د شهر شیکاگو قرار داشت. این برج از تعدادی مکعب روی هم شکل یافته بود که ارتفاع هر یک از این مکعب های عمودی متفاوت بود و هر کدام تا ارتفاع معینی بالا رفته بودند( درست در نقطه مقابل تفکر فولدینگ که سلسله مراتب را رد می کند) این برج تخریب گردید. گرگ لین (۱۹۶۴) به صورت نمادین با تبر تیشه به ریشه این نماد مدرنیته و معماری مدرن زد و عمود گرایی را به افق گرایی تبدیل کرد. پس از انداختن برج به روی زمین، لین لایه های هندسی و طویل و قائم الزاویه آن را بر طبق شرایط سایت همانند نوارهای خمیری شکل در کنار هم قرار داد.
ویژگی های معماری فولدینگ:
لایه لایه بودن( چند لایگی) با حفظ ماهیت هر لایه و قرار گیری لایه ها کنار هم.
افق گرایی و همترازی لایه ها.
…
اصول معماری فولدینگ:
برای دانلود فایل روی دانلود کلیک کنید.
- درس
- موضوع
- قیمت
- توضیحات فایل
سبک معماری فولدینگ (معماری جهان)
سبک معماری فولدینگ (معماری جهان)
معماری
شهرسازی
عمران
معماری کارشناسی
شهرسازی کارشناسی
عمران کارشناسی