بررسی موقعیت شهرستان در استان:
روستای مارین در ۳۶ کیلومتری شمال شهر گچساران و۲۷کیلومتری شهر گردشگری چرام و(باغ زیبای چشمه بلقیس)۱۹۸ کیلومتری جنوب شرقی یاسوج، با مختصات جغرافیایی ۵۰ درجه و ۴۸ دقیقه طول شرقی و ۳۰ درجه و ۳۳ دقیقه عرض شمالی قرار دارد. قرار دارد. این روستا از شمال، به کوه دلی گنج و از شرق به کوه خامی و از جنوب غربی به کوه دیل محدود میشود. ارتفاع این روستا از سطح دریا ۱۰۸۰ متر است. آب و هوای مارین در فصول بهار و پاییز ملایم و مطبوع، در تابستان نسبتاً گرم و در زمستان سرد و خشک است. رودخانه شاه بهرام از شمال شرقی روستا عبور میکند. دسترسی روستای مارین از طریق شهر گچساران وشهر چرام با جادهای آسفالت قابل دسترسی است
وجه تسمیه
وجه تسمیه روستای مارین به این دلیل است که در قدیم در آبادی های اطراف روستا که محل قدیمی روستای مارین محسوب میشده است، “مار” فراوان وجود داشته است اما این منطقه به دلیل آب و هوای خاص خود دارای مقادیر کمتری از این جانور بوده است. در واقع مردم این آبادی به گویش خود می گفتند که در این آبادی “مار نی” یعنی مار وجود ندارد. بعدها با مهاجرت مردم روستا به مکان کنونی آن، نام “مار نی” به این روستا داده شده که سپس این نام به نام کنونی آن یعنی ” مارین” تغییر می کند.
تنوع سیمای روستا
الف)عوامل موثر در شکل گیری کالبد روستا
ب)مقیاس های مورد اشاره
ج)جغرافیای محل
۱-آب
۲-زمین
۳-سرما و گرما
۴-باد
-
روستای مارین
-
دارای بافتی فشرده و شکلی پلکانی می باشد که در شیب رشته کوه های زاگرس بنا شده است.سقف خانه های این روستا صاف و یکنواخت و از مصالحی چون تیر چوبی و کاهگل ساخته شده است.اکثر دیوارهای داخلی خانه ها از خشت هستند و دیوار های خارجی از ملات گل و سنگ که مقاومت بیشتری دارند .پوشش داخلی دیوار ها گچ است و پوشش خارجی آن همان پوشش گل و سنگ می باشد.
برای دانلود فایل روی لینک زیر کلیک کنید.
دانلود فایل
- درس
- موضوع
- قیمت
روستا
درآمدی بر شناخت معماری روستای مارین
12000تومان
درآمدی بر شناخت معماری روستای مارین(روستا)
درآمدی بر شناخت معماری روستای مارین(روستا)
معماری
شهرسازی
لیست یک
لیست دو
لیست سه