صفحه اصلی / پروژه ها / گنبد سلطانیه
تبلیغات شما
گنبد سلطانیه زنجان
گنبد سلطانیه زنجان

گنبد سلطانیه

دوستان می توانند برای تهیه پاورپوینت و ویدیو مربوط به گنبد سلطانیه به فروشگاه ما مراجعه فرمایید.

گنبد سلطانیه

شهر سلطانيه در 30 كيلومتري جنوب شرقي شهر زنجان و در 54 كيلومتري ابهر قرار دارد. اين محل طبق كتيبه‎هائي كه از پادشاهان آشور بدست آمده، در قرن هشتم قبل از ميلاد محل سكونت طايفه جنگاور (ساكاراتيها) بوده و در عهد فرمانروايان ماد به اسم «اريباد» خوانده مي‏شده است و پارتها آنرا به نام نخستين پادشاه  خود «ارساس» ناميدند (براي اثبات مطالب فوق‏الذكر مدارك متقني در دست نيست). از تاريخ سلطانيه تا حمله مغول اطلاع دقيقي در دست نيست. ليكن لازم به تذكّر است تا پيش از تسلط مغول سلطانيه به نام «نيزآگامبي» و «شروياز» معروف بوده است.

پیشینه شهر سلطانیه

شهر سلطانیه در ۳۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر زنجان و در ۵۴ کیلومتری ابهر قرار دارد. این محل طبق کتیبه‎هائی که از پادشاهان آشور بدست آمده، در قرن هشتم قبل از میلاد محل سکونت طایفه جنگاور (ساکاراتیها) بوده و در عهد فرمانروایان ماد به اسم «اریباد» خوانده می‏شده است و پارتها آنرا به نام نخستین پادشاه  خود «ارساس» نامیدند (برای اثبات مطالب فوق‏الذکر مدارک متقنی در دست نیست).

از تاریخ سلطانیه تا حمله مغول اطلاع دقیقی در دست نیست. لیکن لازم به تذکّر است تا پیش از تسلط مغول سلطانیه به نام «نیزآگامبی» و «شرویاز» معروف بوده است.

سلطانیه از نظر عملکردی

در زمان صفویّه شهر سلطانیه هر چند از اهمیّت سابق، افتاده بود معذالک یکی از منازل معتبر بین‏راه تبریز محسوب می‏شده و بسیاری از عمارات قدیم آن به صورت نیمه مخروبه وجود داشته است.

پیترودلاواله سیّاح معروف ایتالیائی که چند سال مشاور دربار شاهِ عباسی اوّل بوده و در اوایل قرن هفدهم میلادی، ‌از سلطانیه بازدید نموده است، ‌از ویرانی‏های سلطانیه در عهد صفوی سخن می‎گوید: سلطانیه سابقاً شهر بزرگی بوده ولی امروزه خراب شده و حتّی فاقد حصار است و دیوار قسمت اعظم خانه‏ها نیز به ویرانی گرائیده، ‌

به قسمی که اکنون در شهر، تعداد زمینهای بایر که در روی آن چادر اردو زده شده خیلی بیشتر از تعداد محدوده خانه‏های مسکونی است.

اطراف سلطانیه جنگل وسیعی است که در دو طرف آن رشته کوههای متعدّدی واقع شده است.  نام عربی سلطانیه نشان می‏دهد که این شهر اسلامی است.

فلاندن نیز نظریه فوق را تأیید می‏کند و در سیاحت‎نامه خود از آن به عنوان شهری نیمه‎ویران یاد می‏نماید و می‏نویسد:  …. با اینکه شهر تقریباً رو به ویرانی می‏رفت امّا ویرانه‏های باقیمانده نیز حکایت از جلال و شکوه و ابهّت دیرین می‏کند .‌مقبره زیبای «مولانا حسن کاشی» که در جنوبی‎ترین نقطه  سلطانیه وجود دارد, از آثار این دوره و مؤیّد آبادی مختصر در این عصر بوده است.

درباره admin

درود،محمد پیوند هستم دارای کارشناس رشته معماری و کارشناسی ارشد سازه عمران علاقه مند به کارهای معماری و عمران در حد توان تجربیات خود را به همراه تیم پارک دی تی در اختیار دوستان قرار خواهم داد امیدوارم توانسته باشم کمک کوچکی به عزیزان کرده باشم .با تشکر محمد پیوند

پاسخی بنویسید

ایمیل شما منتشر نمی شود.فیلدهای الزامی علامت گذاری شده اند. *

*